GÜNCEL

YARIŞMA

İÇİN

TIKLAYINIZ

Iva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması Finali ve Gala Gecesi

Anadolu’nun kozmetik bitkilerini, bu bitkilerin güzellik ve şifa anlayışına etkisini ve kozmetik sektöründeki değerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayarak düzenlediğimiz Iva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni ve gala gecesi yoğun bir katılım ve büyük coşkuyla gerçekleşti. 29 Kasım 2017’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Prof. Sami Şekeroğlu Sinema ve TV Merkezi salonunda yapılan ödül töreninde Şebnem Schaefer ile Orhan Bozkurt sunuculuk yaptı. Derviş Zaim, Coşkun Aral, Uğur İçbak, Özcan Yüksek, Ferhat Kazancı, Müge Boz, Didem Balçın, Prof. Dr. Hüsnü Can Başer, Günnihal Demir, Oya Ayman ve Tevfik Başer gibi ülkemizin önemli isimlerinden oluşan jüri üyeleri tarafında değerlendirilen filmlerden ‘Yayla' ile Mehmet Öztürk yarışmanın birincilik ödülünü aldı. İikincilik ödülünü ‘Saklı Cennet' ile Çağatay Çelikbaş, üçüncülük ödülünü ise ‘Berceste' ile Anıl Can Uğuz aldı. ‘Lisinia' filmiyle Yiğit Erkol ve ‘Şifacı Ana' filmiyle Durdu Kemal Ulun da mansiyon ödülüne layık görüldü. Jüri özel ödülü ise ‘Mavi Pusula' film ile Evrim İnci'nin oldu.

Türkiye'de ilk defa düzenlenen “Anadolu Bitkileri” temalı kısa film yarışmamızın ödül törenine çevre, kimya ve kozmetik sektörünün önemli isimleri ile magazin dünyasının ünlü isimleri de katıldı.

Etkinlik Takvimi

Hakkımızda

Bitkilerin kozmetik sektöründeki yeri ve değerinin aktarılmasını amaçlayan bir grup insanız. Organik kozmetik sektöründe başı çeken Iva Natura’nın öncülüğünde bir araya geldik. Hepimiz uzman olduğumuz alanlardaki tecrübelerimizi birleştirerek, kozmetik sektöründe sürdürülebilirliği sağlamaya katkıda bulunmak istedik. Anadolu kültürünü ve bu kültürün kozmetik sektöründeki değerini gelecek kuşaklara aktarmak konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Doğa dostu tarımın devamlılığını sağlayacak projelere destek olarak, biyolojik çeşitliliği vurgulayarak, kozmetik sektörüne katkı koyabilecek ve kültürel değerlerin korunmasına destek olabilecek sanatsal çalışmalara dikkat çekmek istiyoruz.

Jüri

Coşkun Aral

Derviş Zaim

Didem Balçın

Ferhat Kazancı

Uluslararası savaş fotoğrafçısı, gezgin, macera insanı, belgesel yapımcısı.

Film yönetmeni ve yapımcısı.

Oyuncu

ÖZGÜR MASUR ve HYPERFOLK marka yönetmeni

Uğur İçbak

Özcan Yüksek

Prof. Dr. Hüsnü Can Başer

Tevfik Başer

Görüntü yönetmeni

Magma dergisinin yayın yönetmeni, yazarı, fotoğrafçısı.

15 Temmuz 1949, Çankırı doğumlu. Türk eczacı, öğretim görevlisi, profesör

Yönetmen

Günnihal Demir

Müge Boz

Oya Ayman

Oyuncu

Oyuncu

Gazeteci, Yazar; Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Koordinasyon Kurulu Üyesi.

Neden Kısa Film Yarışması?

Doğal ve kültürel zenginliklere sahip Türkiye’nin bu zenginliklerle doğrudan ilişkili olan kozmetik sektöründe hak ettiği yeri doğru anlatabilmek ve giderek büyüyen kozmetik pazarında ülkemizin temsil gücünü artırmak gayesiyle yola çıktık. Kısa filmlerin hedef kitleler üzerinde kalıcı etki yaratma potansiyeli ve viral özelliği bulunuyor. Kısa filmler, aynı zamanda düşünceleri veya fikirleri aktarmak için en etkili yollardan biri. Üstelik değişimi de tetikleme gücüne sahip!

Binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan ve farklı kültürleri bünyesinde barındıran Anadolu topraklarının ve nimetlerinin güzellik, sağlık ve bakım anlayışına etkisini, kozmetik kısa filmleriyle tanıtmak istedik.

Ülkenin çeşitlilik ve endemiklik açısından zengin florası kozmetik sektörünün sürdürülebilirliği için önemli bir değer taşıyor ancak bu değer konusunda daha yaygın bir farkındalığa ihtiyaç var. Kısa filmler, düşüncelerin veya fikirlerin aktarılmasında en etkili yollardan birisi ve geniş kitlelere erişme özelliği var. Bu sayede pek çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.

Ekibimiz

Levent Kahrıman

Dr. Dinçer Yarkın

Doç. Dr. F. Mehmet Emen

Rezzan İzmirlioğlu

Iva Natura Organik Kozmetik Kurucusu, Komite Başkanı

Girişimcilik ve dış ticaret eğitmeni

Akademisyen

Ricast Ajans Kurucusu

Handan Gökçek

İlyas Hayta

Mustafa Cem Yakupoğlu

Nazım Tanrıkulu

Öykü ve Roman Yazarı

Yönetmen

Webmaster

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı

Nüket Aygen Türcan

Oya Ayman

Şebnem Schaefer

Seçkin Tayşi

Ege Sosyal Girişimciler Derneği Kurucusu, İletişimci

Gazeteci, Yazar

Model, sunucu ve oyuncu

Moda fotoğrafçısı

Gökhan Saydam

Volkan Erbilir

Dış ticaret uzmanı

Grafiker

Yarışma Koşulları

IVA NATURA KOZMETİK KISA FİLM YARIŞMASI ŞARTNAME

1) KONU VE AMAÇ

Yarışmanın konusu ”Kozmetikte Kullanılan Anadolu Bitkileri”dir. Bu konuyu kapsayacak şekilde yarışmaya katılacak kısa filmler, aşağıdaki temalardan en az birini içermelidir.

1

Anadolu’da güzellik anlayışı ve bitkiler

2

Anadolu’da şifa anlayışı ve bitkiler

3

Günümüz kozmetik sektöründe bitki kullanımı ve işlenme süreçleri

4

Sürdürülebilir kozmetik ve bitkiler

5

Anadolu kozmetik bitkileri ile ilgili efsaneler, öyküler

2) BAŞVURU KOŞULLARI

1.

 

2.

3.

4.

5.

 

 

6.

 

7.

 

 

 

 

8.

 

 

9.

10.

11.

 

12.

 

 

 

 

13.

 

Yarışma 18 yaş üzeri herkese açıktır. (Seçici Kurul Üyeleri ve akrabalık derecesinde yakınlığı bulunan kişiler, yarışmayı düzenleyen firmanın çalışanları ve seçici kurul üyeleri yarışmaya katılamazlar.)

Filmler özgün, kurmaca/deneysel ya da belgesel türünde olmalıdır. Grafik ve animasyon kullanılabilir.

Filmlerin süresi jenerik hariç en az 1 dakika ile en çok 6 dakika arasında olmalıdır.

Katılımcılar yarışmaya en fazla 2 filmle katılabilirler.

Yarışmaya gönderilecek filmler daha önce başka bir yerde gösterilmemiş, yarışmaya katılmamış olmalıdır. Bu koşullara uymayan yarışmacıların eserlerinin tespit edilmesi durumunda katılımcının eseri yarışma değerlendirmesinin dışında kalacak ve dereceye girmesi durumunda derecesi ve ödülü iptal edilecektir.

Tüm başvurulara kısa bir özgeçmiş ve www.ivanaturakozmetikfilm.com internet adresinden temin edilebilecek katılım formu eklenmelidir.

Filmler, en az HD formatında 2 USB kopyası olarak kapalı zarfta internet adresinden indirilebilecek ıslak imzalı başvuru formuyla birlikte en geç 30 Ekim 2017 tarihine kadar, Iva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması adına “Habita-Yeşilce Mahallesi, Ulubaş Caddesi No:23 Kat:2, 34418 Kağıthane/İstanbul” adresine kargo, posta ya da elden teslim edilebilir. Islak imzalı başvuru formu olmayan ve belirtilen sürede teslim adresine ulaşmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Filmlerin değerlendirilmesinde, teknik kalite ile yapımın özgünlük ve sanatsal yönü dikkate alınacaktır. Değerlendirme sırasında kullanılacak puanlama tablosu şartnamenin IV. Bölümünde “Değerlendirme Şekli” başlığı ile verilmiştir.

Katılımcı, yarışmaya katıldıktan sonra filmini geri çekemez. Kopyalar iade edilmez.

Yarışma şartlarına uymayan çalışmalar değerlendirme dışı tutulacaktır.

Yarışma sonuçları Kasım ayında gerçekleştirilecek gala gecesinde açıklanacak, akabinde www.ivanaturakozmetikfilm.com internet adresinden duyurulacaktır.

Başvurularda katılımcıların kim ya da kimler olacağı net olarak yazılmalıdır. Kısa Film başvurusunu yapımcı, yönetmen ve senarist /metin yazarı birlikte yapmalıdır. Yahut yapımcı veya yönetmen veya senarist/metin yazarı ve diğer hak sahiplerinden muvafakatname alarak başvuruda bulunmalıdır. Almış olduğu bu muvafakatnamede ödülü nasıl bölüşeceklerini ve kime verileceğini de belirtmelidir. Başvuru formunun ekinde eser sahiplerinin muvafakatnameleri de yer almalıdır. Muvafakatname örneği için lütfen tıklayınız.

Yarışmaya başvuracak kişi, kişiler veya kurumların, başvuruları sırasında, iş bu şartanamede yer alan maddeleri kabul ettiklerini onaylamaları gerekmektedir.

3) ESERE AİT HAKLAR

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

3.

 

 

4.

 

 

 

 

5.

 

 

 

6.

 

 

7.

Bu Şartname ile, ödül almış eserlerin sahipleri, ödül almış filmlerin yayın / gösterimine dair kullanım hakkını, Kasım 2017’de gerçekleştirilecek “Gala Gecesi” ve ”Ödül Töreni”ni takip eden bir (1) yıl boyunca, Iva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması’nın sahibi olan Laber Kimya Organik Kozmetik Ar-Ge Üretim Pazarlama San. Tic. A.Ş.’ye  (“Laber Organik”) Basit Lisans şeklinde sadece 2. maddede belirtilen kullanım alanlarında verir. Eser sahibi bu süre içinde, kapsamı aşağıda belirtilen kullanım haklarını başka bir kişi ya da kuruma verebilir.

 

Eser sahibi, eserinin sosyal medya, Laber Organik web sayfaları, bloglar, yurt içi ve yurt dışında yapılacak fuarlar, kongre, sempozyum, konferans, panel ve çalıştaylarda filmlerin yayın / gösterimine dair çoğaltma, yayma, temsil, umuma iletim vb. umuma arzda gerekli olan kullanım haklarını, Gala Gecesi tarihinden itibaren bir (1) yıl süre için, gayrimünhasıran Iva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması nezdinde Laber Kimya Organik Kozmetik Ar-Ge Üretim Pazarlama San. Tic. A.Ş.’ye verir. Laber Organik, eserler için katılımcının yukarıda verdiği kullanım hakkı karşılığında 1 yıllık lisans süresi için herhangi bir telif hakkı bedeli ödemeyecektir.

 

Laber Kimya Organik Kozmetik Ar-Ge Üretim Pazarlama San. Tic. A.Ş., işbu Şartname ile kendisine verilen kullanım hakkı kapsamında eserleri kullanırken eser sahibinin ismine yer vereceğini taahhüt eder.

 

Yarışmaya katılacak filmler arasında Laber Kimya Organik Kozmetik Ar-Ge Üretim Pazarlama San. Tic. A.Ş. tarafından seçilecek bazı filmlerin tamamı ya da belli sahneleri, reklam filmi ve ticari amaçlar söz konusu olduğunda, eser sahibi ile Laber Organik’in karşılıklı mutabakatı dahilinde ve belirlenecek ücret karşılığında çeşitli mecralarda kullanılabilir.

 

Laber Kimya Organik Kozmetik Ar-Ge Üretim Pazarlama San. Tic. A.Ş., Gala Gecesi tarihinden itibaren bir (1) yıl boyunca eserlerinin gösteriminde, filmlerin başına veya sonuna ”Iva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması adı ve logosu ile kazandığı ödül bilgisini” yerleştirmesine Eser Sahibi muvafakat eder.

 

Yarışmaya gönderilecek kısa filmlerdeki özgün olmayan metin, görüntü, müzik, vb. kullanımlarından doğacak her türlü telif hakkı, yarışmacının sorumluluğundadır. Bu kapsamda doğacak hukuki sorumluluk Eser Sahibine aittir.

 

Yarışmaya gönderilen eserin izinsiz kullanımından doğabilecek her türlü yasal sorumluluklar, yarışmacıya aittir. Böyle bir durumun ortaya çıkması halinde, ilgili kısa film, yarışmadan men edilir. Tespit yarışmadan sonra yapılır ise eser sahibi ödüllendirilmiş olsa dahi ödülü geri alınır.

 

4) DEĞERLENDİRME

Seçici kurul filmleri izleme ve değerlendirme çalışmalarını 30 Ekim 2017 tarihine kadar tamamlayacaktır.

Jüri:

 

Coşkun Aral

 

Derviş Zaim

 

Didem Balçın

 

Ferhat Kazancı

 

Uğur İçbak

 

Özcan Yüksek

 

Prof. Dr. Hüsnü Can Başer

 

Tevfik Başer

 

Günnihal Demir

 

Müge Boz

 

Oya Ayman

Değerlendirme Şekli:

 

Yönetmenlik

 

Filmin duygusu, bıraktığı etki.

 

Yapım performansı (ulaşılması zor olana erişme başarısı, emek ve zaman verme performansı)

 

Ses kuşağı (ses ve müzik kullanımı)

 

Görüntü yönetmeni

 

Temaya uygunluk

 

Özgünlük, yaratıcılık

5) ÖDÜL TÖRENİ

Ödül alan filmlere ödülleri 2017 Kasım ayının ilk haftasında (yarışmanın web sayfası olan www.ivanaturakozmetikfilm.com’ sitesinden duyurulacak bir tarihte), İstanbul’da düzenlenecek bir gala ile sahiplerine verilecektir.

Yarışma sonuçları gala gecesinde açıklanacağından tüm katılımcıların galaya katılımı beklenmektedir.

6) DİĞER HUSUSLAR

Bu şartnamede belirtilmeyen diğer hususlarda karar yetkisi İva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması Organizasyon Ekibi’ne aittir.

Organizasyon Ekibi

 

Levent Kahrıman (Iva Natura Organik Kozmetik markasının kurucusu ve sahibi, Kozmetik Üretici ve Araştırmacılar Derneği Başkanı)

 

Dr. Dinçer Yarkın (Girişimcilik ve dış ticaret eğitmeni)

 

Doç. Dr. Fatih Mehmet Emen (Akademisyen)

 

Handan Gökçek (Öykü ve Roman Yazarı)

 

İlyas Hayta (Yönetmen)

 

Mustafa Yakupoğlu (Webmaster)

 

Nazım Tanrıkulu (Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı)

 

Nüket Aygen Türcan (Ege Sosyal Girişimciler Derneği Kurucusu, iletişimci)

 

Oya Ayman (Gazeteci, yazar, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Koordinasyon Kurulu Üyesi)

 

Rezzan İzmirlioğlu (Ricast Ajans Kurucusu)

 

Şebnem Schaefer (Model, sunucu ve oyuncu)

 

Seçkin Tayşi (Moda fotoğrafçısı)

 

Gökhan Saydam (Dış ticaret uzmanı)

 

Volkan Erbilir (Grafiker)

 

Yarışmaya Katılacak Tüm Yarışmacılara Başarılar Dileriz.

Takvim

Ödüller

Basın  Toplantısı, İzmir, 27 Ocak 2017

Yarışmacıların Son Başvuru Tarihi 30 Ekim 2017

Gala Gecesi (İSTANBUL)  Kasım 2017

1. Birincilik ödülü 10.000 TL ve Iva Natura organik kozmetik seti

2. İkincilik ödülü 6.000 TL ve Iva Natura organik kozmetik seti

3. Üçüncülük ödülü 3.000 TL ve Iva Natura organik kozmetik seti

Jüri Özel Ödülü (2 kişiye) GoPro Hero4 ve Iva Natura organik kozmetik seti

Hemen Başvur

Birincisi düzenlenecek olan İva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması başvurusu ve koşullarına buradan ulaşabilirsiniz

BAŞVURU FORMU

MUVAFAKATNAME

ŞARTNAME

Sponsorluk

Galeri

İletişim Formu

İva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması

Habita-Yeşilce Mahallesi, Ulubaş Caddesi No:23 Kat:2, 34418 Kağıthane/İstanbul

Telefon: +90 544 414 14 21

E-posta: film@ivanaturakozmetikfilm.com

Form gönderiliyor...

Sunucu bir hatayla karşılaştı.

Form alındı.

Copyright © 2017 Iva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması. Tüm Hakları Saklıdır.